Naujienos

Pavasarį pasitinkame su atsinaujinusiu meniu

Restoranuose „Forto Dvaras“ Jūsų laukia atsinaujinęs valgaraštis. „FORTO DVARE“ puoselėjama viena iš senovės paveldėta tradicija: čia nuolat gaminami patiekalai iš sezoninių gėrybių. Pavasariais tikrai bus pasiūlyta šviežių daržovių, vasarą – gaivių šaltibarščių, rudenį – bulvių ir grybų patiekalų, o žiemą – stiprumo suteikiančių valgių.
Nemaža dalis patiekalų yra pažymėti Kulinarijos paveldo fondo ženklais, liudijančiais, kad šie valgiai gaminami ir kruopščiai parinktų tradicinių produktų bei akylai laikantis senosios virtuvės papročių.
Restorane neužmiršti ir vegetarai bei veganai. Gyvulinės kilmės produktų nevartojantiems klientams siūlomas vadinamasis žalio lapo valgiaraštis.
„Į šį meniu įtraukti patiekalai be mėsos. Pavyzdžiui, tradiciniai lietuvių mėgiami balandėliai gaminami ne su mėsos, o su grikių įdaru“, – pasakojo „FORTO DVARO“ tinklo vyriausiasis virėjas.
Prie pagrindinių patiekalų restorane puikiai dera ir gaivieji gėrimai – autentiška gira, gilių kava ar spanguolių kisielius. Pastarajam gėrimui naudojamos uogos iš tikro raisto – kvapnios, sultingos – tiesiai iš gamtos delno.