Naujienos

Naujas Restoranas – Kauno Rotušėje

Kauno senamiesčio gyventojus ir laikinosios sostinės užsienio svečius nuo šiol džiugins pačioje Kauno širdyje – Rotušės aikštėje duris atvėręs naujas sertifikuotų senųjų lietuviškų valgių ir gėrimų restoranas „FORTO DVARAS“.

Neįkyriai šviesi aplinka, kurioje apstu lietuviškų akcentų. O svarbiausi iš jų – maistas ir gėrimai. „FORTO DVARAS“ siūlo lankytojams gurmaniškas kulinarines keliones po įvairius Lietuvos regionus. Dabar jau ir pačiame Kauno centre galima paskanauti ir tradicinių dzūkiškų grikainių, ir suvalkietiškos kopūstienės, aukštaitiškų varškėčių ar žemaitiškų kraujinių vėdarų.

Nemaža dalis šių patiekalų yra pažymėti Kulinarijos paveldo fondo ženklais, liudijančiais, kad šie valgiai gaminami ir kruopščiai parinktų tradicinių produktų bei akylai laikantis senosios virtuvės papročių.

„FORTO DVARO“ pasididžiavimas – net 12 didžkukulių rūšių. Būtent čia gaminamus didžkukulius Kulinarijos paveldo fondo specialistai pripažino esančius geriausius ir autentiškiausius visoje Lietuvoje!

Ką ir kalbėti apie puikiai su jais ar kitais patiekalais derančius gėrimus – autentišką girą, gilių kavą ir kitus restorane ruošiamus gėrimus. Nuo šiol jais mėgautis galima ir istoriškai pačioje seniausioje laikinosios sostinės miesto dalyje.

„FORTO DVARAS“ puoselėja dar vieną iš senovės paveldėtą tradiciją: čia nuolat gaminami patiekalai iš sezoninių gėrybių. Pavasariais tikrai bus pasiūlyta šviežių daržovių, vasarą – gaivių šaltibarščių, rudenį – bulvių ir grybų patiekalų, o žiemą – stiprumo suteikiančių valgių.

„Nuolat bendraujame su Lietuvos ūkininkais ir stengiamės atrinkti bei klientams pasiūlyti tai, ką tuo metu jie yra užauginę geriausia. Mūsų restoranuose galioja paprasta taisyklė – jokio centralizuotai tiekiamo ir pašildyto maisto, jokių genetiškai modifikuotų produktų“, – sakė „FORTO DVARO“ tinklo vyriausiasis virėjas Ramūnas Giraitis.

Rotušės aikštės ketvirtuoju numeriu pažymėtame pastate įsikūręs „FORTO DVARAS“ netrukus ketina pasiūlyti ir kituose restoranuose jau įprastą „Dvariškių valgiaraštį“: gurmanų lauks išskirtiniai Lietuvos dvaruose sukurti patiekalai iš žvėrienos, paukštienos bei kitų produktų.

Pas mus užsukę įsitikinsite, kad autentiška lietuviška virtuvė gali būti ir paprasta, ir itin įmantri. Tik nieku gyvu ne prasta.